Din webbläsare är för gammal! Bredbandskollen kan därför fungera eller se annorlunda ut. läs mer här

Rapporter

Ladda hem och läs Bredbandskollens rapporter.

10 år med Bredbandskollen

Sedan lanseringen 2008 har mer än 170 miljoner mätningar gjorts med Bredbandskollen via webben. Den här rapporten är en sammanställning av utvecklingen under tio år. Rapporten innehåller aktuella siffror på hur utvecklingen sett ut även det senaste året och visar bland annat att den genomsnittliga hastigheten för att ta emot data har ökat med 8 Mbit/s mellan 2016 och 2017 samt att snabbast genomsnittlig surfhastighet finns i Stockholms och Västra Götalands län.

Mobil surfhastighet 2017

Surfhastigheterna i Sverige fortsätter att öka. Snittet för Sverige är rekordsnabba 31 Mbit/s. Men fortfarande skiljer hastigheterna sig åt beroende på var du bor: snabbast surf i Sverige finns på Gotland där du kan mobilsurfa med en snitthastighet på hela 43 Mbit/s och långsammast surf har Blekinge län där snitthastigheten ligger på 23 Mbit/s.

Surfhastighet i Sverige 2008-2016

I februari 2017 hade mer än 193 miljoner mätningar gjorts och varje dag görs över 100 000 nya mätningar av internetanvändare över hela Sverige. Vi har nu sammanställt resultaten av de mätningar som gjorts via Bredbandskollens webbverktyg och presenterar dem i denna rapport.

Mobil surfhastighet 2016

Den här rapporten innehåller en sammanställning och analys av de 2,9 miljoner mätningar som gjorts med bredbandskollens app i Sverige under tiden 1 januari 2015 till 15 maj 2016. Totalt gjordes mätningar från 565 000 olika mobiler eller surfplattor.

Surfhastighet i Sverige 2008-2015

Bredbandskollen lanserades i oktober 2007 och drevs helt självständigt av Iis Internetstiftelsen i Sverige. I februari 2016 hade mer än 193 miljoner mätningar gjorts och varje dag görs över 100 000 nya mätningar av internetanvändare över hela Sverige. Vi har nu sammanställt resultaten av de mätningar som gjorts via Bredbandskollens webbverktyg och presenterar dem i denna rapport.

Mobil surfhastighet 2015, del 2, modeller

Rapporten är en fortsättning på Bredbandskollen – mobil surfhastighet 2015. I den här delen redovisas mätningar som gjorts med Bredbandskollens app för Iphone och Android under tiden 1 januari-15 maj 2015. Endast mätningar över mobilnäten är med. Rapporten innehåller en sammanställning av medelhastigheten för att ta emot och för att sända data med de 50 modeller som varit populärast i Bredbandskollens mobilapp och visar bland annat att den modell som har högst genomsnittshastighet för att ta emot data är Samsung Galaxy S6 edge med 29,7 Mbit/s samt att skillnaden mellan 3G och 4G-modeller är stor.

Mobil surfhastighet 2015

Bredbandskollens mobilapp lanserades under 2008. Sedan dess har över 30 miljoner mätningar genomförts av personer runt om i vårt avlånga land. Resultatet från varje mätning finns sparad i en databas. Vi har sammanställt resultaten av de mätningar som gjorts via Bredbandskollens mobilapp under 2014 och fram till och med 12 mars 2015 och presenterar dem tillsammans med tidigare års resultat i denna rapport. Rapporten innehåller även geografiska jämförelser samt en jämförelse mellan olika operatörer.

Mobil surfhastighet 2014

Bredbandskollens mobilapp lanserades under 2008. Sedan dess har 30 miljoner mätningar genomförts av personer runt om i vårt avlånga land. Resultatet från varje mätning finns sparad i en databas. Vi har nu sammanställt resultaten av de mätningar som gjorts via Bredbandskollens mobilapp under 2013 och fram till och med 15 maj 2014 och presenterar dem tillsammans med tidigare års resultat i denna rapport. Rapporten innehåller jämförelser mellan olika telefonmodeller och operatörer men även en geografisk jämförelse ner på ortsnivå.

Surfhastighet i Sverige 2008-2013

Bredbandskollen lanserades under hösten 2007. Sedan dess har över 100 miljoner mätningar genomförts av personer runt om i vårt avlånga land. Resultaten från varje mätning finns sparade i en databas. Vi har nu sammanställt resultaten av de mätningar som gjorts via Bredbandskollens webbverktyg under åren 2008-2013 och presenterar dem i denna rapport. Rapporten innehåller nästan 100 miljoner mätningar av den faktiska hastighet som bredbanden i Sverige har levererat under de senaste sex åren.

Mobil surfhastighet 2013

Rapporten baseras på mer än fem miljoner mätningar av mobilnäten med Bredbandskollens app för Iphone och Android och visar geografiska jämförelser mellan län, kommun och orter samt jämförelse mellan olika operatörer och modeller av telefoner och surfplattor.

Ladda ned vår App

Bredbandskollen är inte optimerad för mobilen och kräver flash för att fungera. Istället har vi en app som du kan ladda ner via App Store (iOS) eller Google Play (Android) genom att klicka på rätt grafik nedan.

Get it on Google Play